9 οφέλη της βιταμίνης Β12 στην υγεία 9 οφέλη της βιταμίνης Β12 στην υγεία
Βιταμίνη β12 – που βοηθάει. Η βιταμίνη Β12, είναι ουσιαστικά μια βιταμίνη που χρειάζεται το σώμα σας, αλλά δεν μπορεί να την παράγει. Έχει... 9 οφέλη της βιταμίνης Β12 στην υγεία

Βιταμίνη β12 – που βοηθάει.

Η βιταμίνη Β12, είναι ουσιαστικά μια βιταμίνη που χρειάζεται το σώμα σας, αλλά δεν μπορεί να την παράγει. Έχει βρεθεί φυσικά σε ζωικά προϊόντα, αλλά επίσης προστεθεί σε ορισμένα τρόφιμα και είναι διαθέσιμο ως ένα συμπλήρωμα σε χάπι ή ένεση.

Η βιταμίνη Β12 έχει πολλούς ρόλους στο σώμα σας. Υποστηρίζει τη φυσιολογική λειτουργία των νευρικών κυττάρων σας και είναι απαραίτητη για το σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και την σύνθεση του DNA. Βιταμίνη β12 φυσιολογικές τιμές. Για τους περισσότερους ενήλικες, η συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη είναι 2.4 mcg, αν και είναι υψηλότερη για τις γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν.

Η βιταμίνη Β12 μπορεί να επωφελήσει το σώμα σας με πολλούς τρόπους, όπως η τόνωση της ενέργειάς σας, η βελτίωση της μνήμης σας και η βοήθεια στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων. Εδώ θα δείτε τα 9 οφέλη της βιταμίνης Β12 στην υγεία, τα οποία έχουν όλα επιστημονική βάση. Μπορείτε να δοκιμάσετε βιταμίνη β12 συμπλήρωμα.

βιταμίνη β12

  1. Βοηθά στον σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος και την πρόληψη της αναιμίας

Η βιταμίνη Β12 διαδραματίζει ζωτικό ρόλο βοηθώντας το σώμα σας να παράγει ερυθρά αιμοσφαίρια. Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Β12 προκαλούν μείωση του σχηματισμού των ερυθρών αιμοσφαιρίων και εμποδίζουν την ανάπτυξη τους. Τα υγιή ερυθρά αιμοσφαίρια είναι μικρά και στρογγυλά, ενώ γίνονται μεγαλύτερα και τυπικά οβάλ σε περιπτώσεις ανεπάρκειας βιταμίνης Β12.

Λόγω του μεγαλύτερου και ακανόνιστου σχήματος, τα ερυθρά αιμοσφαίρια αδυνατούν να μετακινηθούν από το μυελό των οστών στην κυκλοφορία του αίματος σε ένα κατάλληλο ποσοστό, οπότε προκαλείτε μεγαλοβλαστική αναιμία. Όταν έχετε αναιμία, το σώμα σας δεν έχει αρκετά ερυθρά αιμοσφαίρια για τη μεταφορά οξυγόνου στα ζωτικά σας όργανα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως κόπωση και αδυναμία.

Η βιταμίνη Β12 εμπλέκεται στο σχηματισμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Όταν τα επίπεδα βιταμίνης Β12 είναι πάρα πολύ χαμηλά, η παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων μεταβάλλεται και στην συνέχει προκαλεί μεγαλοβλαστική αναιμία. Βιταμίνη β12 τροφές.

  1. Η πρόληψη των επαρκών επιπέδων βιταμίνης Β12 είναι ζωτικής σημασίας για μια υγιή εγκυμοσύνη.

Οι μελέτες δείχνουν ότι σε ένα έμβρυο, ο εγκέφαλος και το νευρικό σύστημα απαιτούν επαρκή επίπεδα Β12 από τη μητέρα για να αναπτυχθούν σωστά. Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β12, στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο της γέννησης με προβλήματα, όπως ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα. Επιπλέον, η έλλειψη της βιταμίνης Β12 μπορεί να συμβάλει σε πρόωρο τοκετό ή αποβολή

Μία μελέτη διαπίστωσε ότι γυναίκες με επίπεδα βιταμίνης Β12 μικρότερες από 250 mg / dL ήταν τρεις φορές πιο πιθανό να γεννήσουν ένα παιδί με γενετικές ανωμαλίες, σε σύγκριση με τα παιδιά με επαρκή επίπεδα. Για τις γυναίκες με ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 και επίπεδα κάτω των 150 mg / dL ο κίνδυνος ήταν πέντε φορές υψηλότερος σε σύγκριση με τις γυναίκες με επίπεδα πάνω από 400 mg / dL.

Τα επίπεδα της βιταμίνης Β12 είναι το κλειδί για μια υγιή εγκυμοσύνη. Είναι σημαντικό για την πρόληψη του εγκεφάλου και του νωτιαίου μυελού.

  1. Μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των οστών και προλαμβάνει την οστεοπόρωση

Η διατήρηση επαρκών επιπέδων βιταμίνης Β12 μπορεί να υποστηρίξει την υγεία των οστών σας. Μία μελέτη σε περισσότερες από 2.500 ενήλικες, έδειξε ότι τα άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης Β12 είχαν οστική πυκνότητα χαμηλότερη από την φυσιολογική.

Τα οστά με μειωμένη πυκνότητα  μπορούν να γίνουν ευαίσθητα και εύθραυστα με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας σε αυξημένο κίνδυνο οστεοπόρωσης. Άλλες μελέτες έχουν επίσης δείξει τη σχέση μεταξύ των χαμηλών επιπέδων βιταμίνης Β12 και της κακής υγείας των οστών και της οστεοπόρωσης, ιδιαίτερα στις γυναίκες

Η βιταμίνη Β12 μπορεί να διαδραματίσει έναν ζωτικής σημασίας ρόλο στην υγεία των οστών σας. Χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης αυτής στο αίμα έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο για οστεοπόρωση.

  1. Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκφύλισης της ωχράς κηλίδας

Η Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας είναι μια ασθένεια των ματιών που προσβάλλει κυρίως την κεντρική σας όραση. Διατηρώντας επαρκή επίπεδα της βιταμίνης Β12 μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του κινδύνου. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η συμπλήρωση με βιταμίνη Β12 μπορεί να μειώσει την ομοκυστεΐνη, ένα είδος του αμινοξέος που βρίσκεται στο αίμα σας

Αυξημένα επίπεδα ομοκυστεΐνης έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης της ωχράς κηλίδας . Μια μελέτη στην οποία συμμετείχαν 5.000 γυναίκες ηλικίας 40 ετών ή μεγαλύτερα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η συμπλήρωση με βιταμίνη Β12, μαζί με το φυλλικό οξύ και βιταμίνη Β6, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αυτόν.

Η ομάδα που λαμβάνει αυτά τα συμπληρώματα για επτά χρόνια είχε λιγότερες περιπτώσεις εκφύλισης της ωχράς κηλίδας, σε σύγκριση με την ομάδα που λάμβανε φάρμακα. Ο κίνδυνος ανάπτυξης οποιασδήποτε μορφής της πάθησης ήταν 34% χαμηλότερη, ενώ ήταν 41% χαμηλότερη για πιο σοβαρά είδη. Τελικά, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να κατανοήσουμε πλήρως το ρόλο της βιταμίνης Β12 για την προαγωγή της υγείας το όραμα και την πρόληψη της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

  1. Μπορεί να βελτιώσει τη διάθεση και τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Η βιταμίνη Β12 μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας. Η επίδραση της βιταμίνης Β12 στη διάθεση δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητή. Ωστόσο, αυτή η βιταμίνη παίζει ζωτικό ρόλο στη σύνθεση και τον μεταβολισμό της σεροτονίνης, μιας χημικής ουσίας υπεύθυνης για τη ρύθμιση της διάθεσης. Ως εκ τούτου, η ανεπάρκεια της βιταμίνης Β12 μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή σεροτονίνης, η οποία μπορεί να προκαλέσει καταθλιπτική διάθεση.

  1. Μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλό σας, εμποδίζοντας την απώλεια των νευρώνων.

Η βιταμίνη Β12 έχει συσχετιστεί με την απώλεια μνήμης, ιδιαίτερα σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Η βιταμίνη μπορεί να διαδραματίσει ένα ρόλο στην πρόληψη της ατροφία του εγκεφάλου, η οποία είναι η απώλεια των νευρώνων του εγκεφάλου και συχνά συνδέεται με απώλεια μνήμης ή άνοια.

  1. Η βιταμίνη Β12 Μπορεί επίσης να σας δώσει μια ώθηση ενέργειας.

Όλες οι βιταμίνες Β παίζουν σημαντικό ρόλο στην παραγωγή ενέργειας του σώματός σας, αν και δεν παρέχουν απαραίτητα ενέργεια οι ίδιες. Επί του παρόντος, δεν υπάρχουν κάποια επιστημονικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι τα συμπληρώματα της  βιταμίνης Β12 μπορούν να ενισχύσουν την ενέργεια σε επαρκή επίπεδα.

  1. Μπορεί να βελτιώσει την υγεία της καρδιάς μειώνοντας την ομοκυστεΐνη.

Τα υψηλά επίπεδα στο αίμα της κοινής αμινοξικής ομοκυστεΐνης έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Αν έχετε ανεπάρκεια βιταμίνηε Β12, τα επίπεδα ομοκυστεΐνης σας αυξάνονται. Μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη Β12 συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων ομοκυστεΐνης, γεγονός που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

  1. Βοηθάει την υγεία των μαλλιών σας, του δέρματος και των νυχιών.

Στην πραγματικότητα, τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης Β12 μπορεί να προκαλέσει διάφορα δερματολογικά συμπτώματα, συμπεριλαμβανομένης της υπέρχρωσης, της λεύκης (απώλεια του χρώματος του δέρματος) και της στοματίτιδα (φλεγμονή και ραγισμένες γωνίες του στόματος).

βιταμινη b12

Εν κατακλείδι, η βιταμίνη Β12 είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που πρέπει να αποκτήσετε μέσω της διατροφής ή των συμπληρωμάτων. Βιταμίνη β12 σε φυτικές τροφές είναι ότι καλύτερο. Είναι υπεύθυνη για πολλές λειτουργίες του σώματος και μπορεί να ωφελήσει την υγεία σας με διάφορους τρόπους, στηρίζει την υγεία των οστών, τη βελτίωση της διάθεσης και τη διατήρηση υγιούς δέρματος και μαλλιών.